Съставки за 4 порции
600 г. крехко телешко
100 г. бекон
1 глава лук
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. червен пипер
150 г. грах
200 г. моркови
4 с.л. зехтин
1 ч.ч. телешки бульон
300 мл бира
2 с.л. нарязан магданоз
1 стрък мащерка
пикантни пържени картофки „McCain Spicy XL Frites“
сол и пипер
Нарежете телешкото на хапки. Загрейте зехтина и запържете месото от всички страни. Нарежете бекона на лентички и го добавете към месото, докато се пържи. Намалете котлона и добавете доматеното пюре, червения пипер, лука, мащерката, бульона и половин чаша бира. Оставете да се задушава на бавен огън около половин час.
Добавете нарязаните на кубчета моркови, граха и останалата бира, и задушавайте още 20 минути.
Пригответе пикантните картофки (във фритюрник за 3 минути на 175 градуса или във фурната за 20 минути на 225 градуса).
Овкусете месото със сол и пипер, отстранете стръка мащерка и сервирайте веднага върху затоплени чинии заедно с пикантните картофки. Гарнирайте с нарязания магданоз.