Съставки за 4 порции
4 филета от патешки гърди
1 яйце
галета/хлебни трохи
300 мл пилешки бульон
2 с.л. сметана
1/2 ч.ч. вино
2 ябълки
шепа зърна бяло грозде (нарязани на половинки)
100 г. масло
картофки „McCain Wedges Skin-on“
сол и пипер
Обелете ябълките, отстранете сърцевината и нарежете на резени. Сотирайте ябълковите резени и гроздето в масло. Разтопете маслото в тиган и запържете патешките гърди по 4 минути от двете страни, докато се зачервят. Отстранете тигана, но го поддържайте топъл. Смесете пилешкия бульон и виното в тенджера на котлона и ги оставете да се редуцират. Добавете сметаната.
Подгответе картофките (във фритюрник за 3 минути на 175 градуса или във фурната за 20-24 минути на 175 градуса).
Поставете патешките филета в чиния заедно с ябълковите резени и гроздето. Залейте ги със соса. Гарнирайте с картофките.